Αυτά είναι πράγματι ενδιαφέροντα και ενθαρρυντικά παραδείγματα για τον τρόπο με τον οποίο ορισμένες χώρες αντιμετωπίζουν το θέμα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Ας δούμε μερικά ακόμα ενδιαφέροντα στοιχεία:

1. **Γερμανία**: Η Γερμανία έχει επίσης ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά αδέσποτων ζώων στον κόσμο, κυρίως λόγω των αυστηρών νόμων περί φροντίδας και υιοθεσίας ζώων.

2. **Σουηδία**: Στη Σουηδία, είναι παράνομο να πουλήσεις κουτάβια σε καταστήματα κατοικιδίων. Η χώρα έχει θεσπίσει αυστηρούς νόμους για την προστασία των ζώων.

3. **Αυστραλία**: Η Αυστραλία εφαρμόζει ένα πολύ αυστηρό πρόγραμμα ελέγχου πληθυσμού αδέσποτων γατών, το οποίο περιλαμβάνει την υποχρεωτική στείρωση των εμβολιασμένων ζώων.

4. **Νέα Ζηλανδία**: Στη Νέα Ζηλανδία, οι αδέσποτες γάτες απαγορεύεται να εκτρέφονται, και υπάρχουν προγράμματα ελέγχου πληθυσμού για τη μείωση του αριθμού τους.

Στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια αν χάσεις το καναρίνι σου, είναι παράνομο να σφυρίζεις για να το βρεις πριν από τις 7 το πρωί.

Ορισμένες ράτσες σκύλων, συμπεριλαμβανομένων των Πιτ Μπουλ, των Ντόμπερμαν και των Ροτβάιλερ, δεν επιτρέπονται στη Σαουδική Αραβία. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Στο Κατάρ τα σκυλιά γενικά δεν επιτρέπονται σε δημόσιους χώρους, ούτε στα πάρκα και τον βασικό παραλιακό πεζόδρομο.

Σε αρκετές μεγάλες πόλεις της Κίνας ισχύει ο κανόνας «ένα κατοικίδιο ανά σπίτι», ενώ σε κάποιες από αυτές υπάρχει και μέγιστο επιτρεπτό μέγεθος σκύλου, π.χ. στο Πεκίνο είναι περίπου 35 εκατοστά.

Αυτά τα παραδείγματα δείχνουν ότι οι χώρες μπορούν να λάβουν δραστικά μέτρα ελέγχου του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων και την προστασία τους.

ΠΗΓΗ https://pet-insurance.gr/

kaliakouda