Οι ελέφαντες είναι θύματα λαθροθηρίας στην Αφρική.
Μόλις πριν από έναν αιώνα στην Αφρική ζούσαν ένα εκατομμύριο και μισό ελέφαντες, σήμερα υπάρχουν περίπου 400 χιλιάδες από αυτούς. Ο συναγερμός ξεκίνησε από τον ΟΗΕ βάσει έρευνας που διεξήγαγε ο φορέας που ασχολείται με το διεθνές εμπόριο απειλούμενων ειδών χλωρίδας και πανίδας (CITES).

Ο γενικός γραμματέας της CITES ,Ivonne Higuero αναφέρει ότι η παράνομη σφαγή των ελεφάντων στην Αφρική που προκλήθηκε από το κυνήγι για το ελεφαντόδοντο, αποτελεί απειλή για το είδος “.
 Και όχι μόνο αυτό. 
“Ο πληθυσμός της Αφρικής έχει αυξηθεί κατά δέκα φορές, ανεβαίνοντας από 125 εκατομμύρια κατοίκους σε 1.225 εκατομμύρια και αυτό οδηγεί τους ελέφαντες να ανταγωνίζονται με τους ανθρώπους για τον χώρο, ο οποίος γίνεται όλο και πιο σπάνιος”. 

Όμως υπάρχουν οι Ranger για την προστασία των προστατευόμενων ειδών.
Κάθε οκτώ ώρες ένας ρινόκερος σκοτώνεται για το κέρατο του, ενώ οι ελέφαντες που σκοτώθηκαν για τον πολύτιμο ελεφαντόδοντο, είναι περίπου 20.000 ετησίως. Για να αντισταθμιστεί το φαινόμενο αυτό της λαθροθηρίας, μια χούφτα ανδρών και γυναικών, εργάζονται ως Ranger  για την υπεράσπιση αυτών των ζώων που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν. Η δουλειά τους είναι να συλλάβουν τους λαθροθήρες, αντισταθμίζοντας έναν κύκλο εργασιών που κερδίζει περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως και αυτό είναι σε συνεχή επέκταση!

www.fisi.tv

Οι ελέφαντες είναι θύματα λαθροθηρίας στην Αφρική.

kaliakouda