Ο πληθυσμός των τρυγονιών έχει μειωθεί κατά 80% τα τελευταία 40 χρόνια.

Το Συμβούλιο Επικρατείας της Γαλλίας αποφάσισε την Παρασκευή ότι τελικά δεν θα ήταν δυνατό να κυνηγηθεί το τρυγόνι για την περίοδο 2020-2021, σε αντίθεση με όσα είχε εγκρίνει το Υπουργείο Οικολογικής Μετάβασης στα τέλη Αυγούστου με το διάταγμα της 27ης Αυγούστου 2020, σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται το κυνήγι και ορίζει ότι μπορούν να θηρευτούν συνολικά 17.460 τρυγόνια.

Μια απόφαση που χαιρέτισε προφανώς η Ένωση για την προστασία των πτηνών κ η ‘Ενωση One Voice, και καταγγέλθηκε από τους κυνηγούς.Το Συμβούλιο της Επικρατείας σημείωσε ότι για πρώτη φορά ο αριθμός των τρυγονιών στην Ευρώπη μειώθηκε κατά σχεδόν 80% μεταξύ 1980 και 2015, ειδικά στη δυτική οδό μετανάστευσης στην οποία συμμετέχει η Γαλλία κ η Ισπανία.

Σώστε ένα είδος που πεθαίνει “
Το τρυγόνι είναι ένα μεταναστευτικό πουλί, του οποίου ο πληθυσμός καταρρέει στην Ευρώπη. “Αντιμετωπίζουμε ένα είδος που έχει χάσει το 80% του πληθυσμού του κατά την τελευταία δεκαετία”, εκτιμά ο Allain Bougrain-Dubourg, Πρόεδρος του Συνδέσμου για την προστασία των πουλιών, στο μικρόφωνο της Ευρώπης 1. “Παλεύουμε για να σώσουμε ένα είδος που πεθαίνει “, συνεχίζει.

Οι Γάλλοι κυνηγοί καταγγέλλουν από την πλευρά τους επίθεση στις παραδόσεις τους και στους τρόπους ζωής στις αγροτικές περιοχές. Το Σάββατο απόγευμα, διαδήλωσαν στο Prades, την πόλη του πρωθυπουργού Jean Castex, για να απαιτήσουν την επιστροφή του κυνηγιού κόλλας, μια τεχνική που απαγορεύτηκε στις 27 Αυγούστου.

Το Συμβούλιο Επικρατείας της Γαλλίας έτσι ανέστειλε την Παρασκευή το κυνήγι του τρυγονιού.

ΠΗΓΗ https://www.europe1.fr/

Για το ΦΥΣΗ TV-www.fisi.tv Βαγγέλης Παπαδοκοτσώλης 

kaliakouda