Η Άννα Κορακάκη δεν κατάφερε να πάρει το τρίτο της Ολυμπιακό μετάλλιο στον τελικό των 10 μέτρων αεροβόλου στη σκοποβολή, τερματίζοντας έκτη.

Η Κορακάκη έχασε την ευκαιρία να γίνει σήμερα, η πρώτη ελληνίδα αθλήτρια με τρία Ολυμπιακά μετάλλια, καθώς τερμάτισε έκτη στον τελικό του αγωνίσματος.

Μετά τις πρώτες δέκα βολές, η Κορακάκη ήταν έβδομη, πρώτη αποχώρησε η Γκόμπερβιλ, ακολούθησε η Λεμόλ και στη συνέχεια είπε «αντίο» η Ελληνίδα σκοπεύτρια…

«Η αλήθεια είναι πως χαίρομαι για την εμφάνιση στους προκριματικούς που ήταν μεγάλη. Μόλις βγήκα από τον τελικό και μου διαφεύγει το γεγονός ότι για τρίτη φορά σε 3 προσπάθειες, ήμουν σε τελικό Ολυμπιακών Αγώνων. Και μάλιστα μετά από αυτή την πανδημία που με άφησε πίσω. Εξαιτίας του covid είχα να κάνω τελικό στο 10αρι δύο χρόνια. Εμεινα πίσω σε φυσική κατάσταση, ωστόσο χάρηκα που έκανα ένα μεγάλο ρεκόρ στα προκριματικά, αλλά και για την 6η θεση. Εδωσα το 100% και ελπίζω σε κάτι καλύτερο στα 25 μέτρα» τόνισε η Άννα Κορακάκη στην κάμερα της ελληνικής Ολυμπιακή επιτροπής. 

Ο Νίκος Μαυρομμάτης βρέθηκε στην 26η θέση της γενικής κατάταξης μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους στον προκριματικό του σκιτ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Ο Έλληνας σκοπευτής έχει 70/75 βολές (23/25, 24/25 και 23/25) μετά τους πρώτους τρεις γύρους του προκριματικού.Μετά την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους στον προκριματικό του σκτ, ο οποίος θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα προηγούνται ο Γάλλος Ερίκ Ντελονέ και ο Αμερικανός «χρυσός» Ολυμπιονίκης του σκιτ στο Πεκίνο και το Λονδίνο, Βίνσεντ Χάνκοκ, αμφότεροι με 75/75 βολές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

kaliakouda