Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι χήνες αυτές έπεσαν θύμα μαζικού θανάτου που προκλήθηκε από τη γρίπη των πτηνών κατά την πρόσφατη μετανάστευσή τους.

Σε μια εντυπωσιακή απεικόνιση της βίαιης πραγματικότητας που αντιμετωπίζει η άγρια φύση, ένα ανατριχιαστικό βίντεο που καταγράφει χιλιάδες νεκρές χήνες παγωμένες μέσα σε μια λίμνη της Νότιας Ντακότα έχει προκαλέσει μεγάλη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το υλικό, που μοιράστηκε στο Instagram από τον φωτογράφο Sean Weaver στους 46.000 ακολούθους του, τραβήχτηκε από τον φίλο του Nate Phinney, ο οποίος έπεσε πάνω στη ζοφερή σκηνή. Το βίντεο αποκαλύπτει μια αποκρουστική εικόνα του τελευταίου τόπου ανάπαυσης των πουλιών, συμπυκνώνοντας τη σκληρότητα της φύσης και τις αυξανόμενες απειλές για τους πληθυσμούς των άγριων πτηνών.

Ο εκτιμώμενος αριθμός των νεκρών χηνών κυμαίνεται μεταξύ 1.000 και 1.500, μια σκληρή απεικόνιση του αντίκτυπου που έχει η γρίπη των πτηνών. Αν και η παρουσία νεκρών χηνών στην περιοχή αυτή δεν αποτελεί πρωτοφανές γεγονός, η κλίμακα αυτού του θανάτου είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι οι χήνες αυτές έπεσαν θύμα μαζικού θανάτου που προκλήθηκε από τη γρίπη των πτηνών κατά την πρόσφατη μετανάστευσή τους, ένα φαινόμενο που γίνεται όλο και πιο θανατηφόρο και διαδεδομένο μεταξύ των ειδών πτηνών.

Ο Phinney, σε συνέντευξή του στο Outdoor Life, σημείωσε την ασυνήθιστη ορατότητα των χηνών φέτος, αποδίδοντάς την στην έλλειψη χιονόπτωσης και σε μια σύντομη περίοδο απόψυξης στις αρχές Δεκεμβρίου. Υπό κανονικές συνθήκες, το χιόνι θα έκρυβε τα πεσμένα πουλιά μέχρι την εποχή της άνοιξης, αλλά τα φετινά ασυνήθιστα καιρικά φαινόμενα τα άφησαν εκτεθειμένα, δημιουργώντας ένα σκληρό και σοκαριστικό τοπίο.

Ο Weaver, στη λεζάντα του Instagram, εξήγησε ότι τα νεαρά πουλιά πέθαναν πιθανότατα τον Δεκέμβριο, με τα σώματά τους να διατηρούνται στην παγωμένη λίμνη για μήνες. Επιπλέον, σχολίασε τη σοβαρότητα της γρίπης των πτηνών στη Νότια Ντακότα κατά τη διάρκεια του τέλους του φθινοπώρου και των αρχών του χειμώνα, περιγράφοντας τη σκηνή που καταγράφηκε στο βίντεο ως ένα έντονο παράδειγμα της καταστροφής που προκαλεί η ασθένεια.

Αυτό το ανησυχητικό υλικό χρησιμεύει ως μια οδυνηρή υπενθύμιση των προκλήσεων και των κινδύνων που αντιμετωπίζουν τα άγρια ζώα, υπογραμμίζοντας τις επιπτώσεις ασθενειών όπως η γρίπη των πτηνών. Υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της παρακολούθησης και της προστασίας των πληθυσμών των άγριων πτηνών από τις αναδυόμενες απειλές.

Επιμέλεια: Newsroom

ΠΗΓΗ https://www.gazzetta.gr/

kaliakouda